Semnificatia inelelor pentru femei

Semnificatia inelelor pentru femei

Trebuie sa stabilim inca de la inceput ca femeile nu au niciodata destule bijuterii. Acum ca am stabilit acest lucru si suntem cu totii de acord cu acesta afirmatie, o sa intram mult mai adanc in acest subiect si vorbim despre motivul pentru care toate doamnele si domnisoarele se indragostesc de aceste accesorii, dar si cum le purtam si care este semnificatia celor mai frumoase inele pentru femei, pe care le gasesti intr-o gama foarte diversificata in magazinul nostru online. 

 

Inelele sunt accesorii pe care femeile aleg sa le poarte pentru a-si completa tinutele elegante, dar si tinutele office, casual sau chiar casual-sport. Inelele nu sunt simple accesorii, ci sunt adevarate bijuterii cu diverse semnificatii. Atat materialul din care sunt confectionate, cat si modul si degetul pe care sunt purtate, au foarte multe semnificatii. Asadar, sa urmarim in continuare, impreuna, care sunt semnificatiile inelelor pentru femei:

  1. Degetul mare 

Inelele purtate pe degetul mare merita o atentie deosebita, atat in cazul barbatilor, cat si in cazul femeilor. De cele mai multe ori, atunci cand vedem inel pe degetul mare, este vorba de o persoana energica, emotionala si impunatoare. Acesti oameni sunt directi, incapatanati, proactivi, iar uneori chiar pasiv-agresivi. Cunoscandu-si foarte bine atuurile, dar si neajunsurile, aleg sa poarte inelul pe degetul mare si parca vor sa-si stapaneasca temperamentul aprins. Psihologii afirma ca purtareal inelului pe degetul mare reflecta o dorinta de autoafirmare cu orice pret, care devine principalul scop al vietii.

  1. Degetul aratator 

Inelul purtat pe degetul aratator este considerat cel mai puternic simbol al puterii. Foarte multi conducatori ai lumii purtau inele mari pe acest deget. Printre personalitatile istorice enumerate se afla Iulius Caesar, cardinalul Richelieu, Ioan cel Groaznic, Henric VIII, dar si altii. Degetul aratator accesorizat cu un inel este un simbol al mandriei, setei de putere, dar si al unui caracter puternic. Totodata, inelul purtat pe mana dreapta arata o directie pozitiva a acestor calitati, iar daca e purtat pe mana stanga, psihologii spun ca semnifica manie, iubire de sine si inclinatii spre isterie. Psihologii le recomanda persoanelor rusinoase si nehotarate sa poarte inel pe degetul aratator, iar in acest caz persoana va capata incredere in propriile puteri si se va umple de hotarare pentru realizarea obiectivelor.

  1. Degetul mijlociu 

Inelul pe degetul mijlociu e caracteristic persoanelor ce au inclinatii spre iubirea de sine si spre incredere in propria superioritate. Cu cat mai masiv este inelul si piatra pretioasa, cu atat mai accentuate sunt aceste calitati. In trecut, pe degetul mijlociu se purta inelul dinastic, ce arata apartenenta la o familie importanta. Se spune ca portul inelului pe degetul mijlociu te incurajeaza sa treci peste momentele dificile ale vietii. 

 

Inel placat cu aur alb BlueSea
Inel placat cu aur alb BlueSea
355 RON 106.5 RON
CUMPARA ACUM
Inel placat cu aur alb Fate
Inel placat cu aur alb Fate
244 RON 73.2 RON
CUMPARA ACUM
  1. Degetul inelar 

Dupa cum ii spune si numele “inelar” este singurul deget al mainii care are ca scop purtarea inelului. Inelul purtat pe degetul inelar este simbolul casniciei si apartenentei unei persoane sau familii. Aceasta traditie a aparut inca din Egiptul Antic, pe cosiderentul că “artera dragostei” duce de la acest deget direct la inima. Primele inele din acea vreme erau nu doar din metal, dar si din sticla sau ceramica. In Roma Antica, sotiile le daruiau sotilor inele de fier sau bronz, in semn de unitate a familiei si dragostei dintre ei. Portul inelului pe degetul inelar (cu exceptia celui de cununie) subliniaza pasiunea pentru arte, lux si rafinament. Un inel mic pe degetul inelar reflecta o personalitate armonioasa, calma si increzuta, iar unul masiv arata impatimire si dezechilibru sufletesc.

  1. Degetul mic 

Inelul purtat pe degetul mic este caracteristic mai ales diplomatilor, oamenilor de afaceri, medicilor si politicienilor, cu alte cuvinte persoanelor care sunt inzestrate cu lucruri ale mintii si dar oratoric. Astfel de persoane pot gasi limba comuna cu oricine si pot stabili relatii utile sub aspect personal si profesional. Totodata, psihologii afirma ca portul inelului pe degetul mic e preferat de firi sirete, inclinate spre intrigi si inselari. In cazul femeilor inelul pe degetul mic arata ca persoana e cocheta, dar are o fire schimbatoare si trece rapid de la o stare la alta.

 

In magazinul nostru online gasesti o gama variata de inele pentru femei, cu care iti poti accesoriza orice tinuta. Incepand de la inele de logodna, verighete si inele statement, la noi gasesti orice model doresti pe care il poti asorta atat cu manichiura, cat si cu outfit-ul favorit. 

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Ai nevoie de
ajutor?

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!