11 intrebari si raspunsuri despre inelele placate cu aur

11 intrebari si raspunsuri despre inelele placate cu aur
Inelele placate cu aur sunt in trend in industria bijuteriilor. Dupa aurul masiv, ele sunt urmatoarele in topul preferintelor clientilor. De aceea, dorim sa raspundem in acest articol celor mai frecvente intrebari primite de la clientii nostri. 

Sa incepem cu inceputul: ce inseamna o bijuterie placata cu aur? Inseamna ca bijuteria s-a construit dintr-un alt material (bronz, argint, aliaj metalic) si apoi a fost acoperita (sau placata) cu un strat de aur (de 14 karate, de 18 karate sau diluat). Asadar, asa cum se vopseste o masina pentru a fi lucioasa si protejata in timp impotriva ruginirii, asa se placheaza bijuteriile, pentru luciu si rezistenta, utilizand anumite procedee. 

Bijuteriile placate cu aur nu se deosebesc estetic prin nimic fata de cele din aur masiv. Nimeni nu isi poate da seama ca porti aur sau porti bijuterii placate cu aur. Singura modalitate de deosebire intre o bijuterie din aur si una placata cu aur este testarea chimica in laborator. 

Sunt inelele placate cu aur de calitate? Depinde de grosimea stratului de aur placat. In general, bijuteriile care vin din China sau Turcia au stratul de aur foarte subtire, de un micron, si se vor zgaria usor in timp. Alte bijuterii, precum cele aduse din Brazilia, Thailanda, Italia sau Franta, au stratul de aur de 6-8 microni, fiind foarte rezistente in timp. Noi, la SaraTremo, vindem doar bijuterii placate cu aur produse în Brazilia, cu o grosime a stratului de aur de 8 microni. Astfel, produsele noastre sunt cele mai rezistente in timp. Stratul de aur nu se sterge, iar bijuteria nu se innegreste. Noi NU vindem produse cu grosimea stratului de aur sunt 8 microni. 
 

Intrebari si raspunsuri despre inelele placate cu aur

          1. Sunt bune inelele placate cu aur?

Ei bine, da. Sunt niste bijuterii foarte bune. Trebuie doar sa alegi cu grija locul din care le cumperi. Intreaba intotdeauna despre grosimea stratului de aur (ar trebui sa fie intre 6 si 8 microni pentru o bijuterie de calitate) si cere certificat de calitate pentru a te asigura ca inelul tau nu e doar vopsit in culoare aurie. 

De asemenea, inelele placate cu aur arata identic cu cele din aur masiv. Sunt elegante si frumoase si iti ofera stil si un look luxuriant. Fiind accesibile la pret, iti poti cumpara mai multe si sa ai un look fresh in fiecare zi a saptamanii. 

 

Inel de logodna placat cu aur
Inel de logodna placat cu aur
​​​​​​

          2. Inelele placate cu aur sunt durabile in timp?

Raspunsul este: depinde de grosimea stratului de aur aplicat. Daca alegi inele cu stratul de aur de un micron, vei constata ca nu sunt foarte rezistente. Daca, insa, alegi inele placate cu aur in strat de 6-8 microni, vei constata ca sunt foarte durabile in timp. 

Verigheta placata cu aur
Verigheta placata cu aur - nu iti poti da seama ca nu este aur masiv!

          3. Cum iti poti da seama ca o bijuterie este placata cu aur?

Inspectand doar vizual, nu ai cum sa iti dai seama ca o bijuterie este din aur masiv sau este placata cu aur. Singurul procedeu prin care le poti deosebi este testarea chimica in laborator. 

Inel placat cu aur
Aur masiv sau placat cu aur? Vizual, nicio diferenta intre ele. 

          4. Inelele placate cu aur au stanta? 

Nu este o regula. Unele pot sa nu aiba nicio stanta, altele pot sa aiba stanta GP (gold-plated) sau stanta RGP (rolled gold electroplated), iar altele pot avea stanta 18K (de la aurul de 18 karate cu care sunt placate). 

Inel cu piatra placat cu aur
Inel de logodna placat cu aur
 

          5. Pot vinde la amanet inelele placate cu aur?

Asa cum deja stii, inelele placate cu aur au la baza un alt metal peste care s-a aplicat un strat de aur. Asadar, nu sunt din aur masiv (de aceea sunt si atat de accesibile la pret). Nu le vei putea vinde la amanet, intrucat la casele de amanet se primesc doar inele din aur masiv. Si oricum, de ce ai vrea sa iti vinzi verigheta placata cu aur atat de frumoasa?

Verighete placate cu aur
Verighete placate cu aur

          6. Inelele placate cu aur pot fi modificate?

Nu, inelele placate cu aur nu pot fi modificate. Orice interventie asupra lor le-ar strica stratul de placaj. De aceea, te sfatuim sa cumperi inele placate cu aur care sa ti se potriveasca perfect. Magazinele online precum SaraTremo te pot ajuta cu schimb gratuit de marimi daca cumva nu ti se potriveste inelul cumparat. De asemenea, ai si varianta de a alege un inel reglabil placat cu aur pentru a scapa de stresul marimii potrivite.

Inele de logodna placate cu aur
Inelul placat cu aur trebuie cumparat pe dimensiunea potrivita

          7. Pot baga in apa inelul placat cu aur?

Poti, insa ii vei scurta durata de viata. Pentru a te bucura cat mai multi ani de bijuteria ta, iti recomandam sa eviti contactul frecvent cu apa si, mai ales, cu substantele acide (detergent de vase, sampon, gel de dus etc).

Verigheta ieftina simpla placata cu aur
Inelele placate cu aur au durata de viata de aproximativ 2 ani


          8. Inelele placate cu aur iti inverzesc degetul?

Este posibil, daca se face o reactie chimica intre metalul de baza al inelului si pH-ul pielii tale. Cel mai frecvent se intampla acest lucru la inelele ieftine si necalitative, cu un strat de aur de 1-2 microni. Prin contrast, un inel placat cu aur de la SaraTremo cu un strat de aur de 8 microni nu iti va inverzi niciodata degetul. 
Un sfat: din cand in cand, aplica un strat de oja transparenta pe inelul tau placat cu aur, pentru a preveni distrugerea stratului de aur de pe el. 

Inelele placate cu aur inverzesc?
Inelele placate cu aur SaraTremo nu inverzesc


          9. Cat rezista un inel placat cu aur?

Depinde. In primul rand, depinde de grosimea stratului de placaj cu aur. In al doilea rand, depinde de cat de des le bagi in apa si in substante acide. In al treilea rand, depinde de cum ai grija de ele (trebuie tinute intr-o punguta de plastic inchisa sau in cutia lor originala cat timp nu le porti).
In general, un inel placat de aur de calitate ar trebui sa aiba o durata de viata de aproximativ 2 ani, daca il folosesti in mod adecvat. Totusi, clientele care au cumparat inele placate cu aur de calitate profesionala de la SaraTremo ne spun ca poarta aceleasi inele placate chiar si de 5-6 ani. 

Pereche de verighete placate cu aur
Pereche de verighete model Solid by SaraTremo placate cu aur


          10. Inelele placate cu aur se innegresc?

In general, daca nu introduci bijuteriile placate cu aur in lichide acide (detergenti, sampon etc.), ar trebui sa le porti cativa ani fara probleme. Ai grija sa alegi bijuterii de calitate, import Brazilia, Thailanda, Italia sau Franta (niciodata China sau Turcia), pentru a te bucura de ele cat mai mult timp! Daca alegi bijuterii placate cu un strat subtire de aur, da, se vor innegri poate chiar de la prima purtare. Daca insa alegi bijuterii SaraTremo cu un strat foarte gros de aur (de 8 ori mai gros decat alte branduri), cu siguranta nu vei avea aceasta problema. 

Verighete simple placate cu aur
Verighete de calitate placate cu aur

          11. Cum imi dau seama daca un inel placat cu aur este calitativ sau nu?

Cel mai important este sa afli tara de provenienta a bijuteriei. Daca auzi de China sau Turcia, fugi! Daca auzi de Brazilia, Thailanda, Italia sau Franta, inseamna ca ai de-a face cu o bijuterie placata cu aur de calitate. De asemenea, un indiciu important este existenta unui certificat de calitate. Nu cumpara daca vanzatorul nu iti da un astfel de certificat pentru bijuteria ta placata cu aur! 
Poti cauta si pe internet recenzii referitoare la magazinele care vand intr-adevar bijuterii de calitate placate cu aur

Inele de logodna placate cu aur
O poti cere in casatorie cu un inel placat cu aur!

Acum ca stii toate secretele inelelor placate cu aur, echipa SaraTremo iti ureaza spor la cumparaturi! 
 
Postarea urmatoare Postarea anterioara
Ai nevoie de
ajutor?

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!