Care este diferenta intre bijuteriile suflate cu aur si cele placate cu aur?

Care este diferenta intre bijuteriile suflate cu aur si cele placate cu aur?
Multi clienti ne intreaba daca bijuteriile noastre sunt suflate cu aur. Nu, bijuteriile SaraTremo nu sunt suflate cu aur, ci placate cu aur. Aceste doua tehnici nu sunt nicidecum similare. In acest articol, iti explicam care este diferenta intre bijuteriile suflate cu aur si cele placate cu aur.
 

Care este diferenta intre bijuteriile suflate cu aur si cele placate cu aur?


Daca pana acum ai crezut ca bijuteriile suflate cu aur inseamna acelasi lucru cu bijuteriile placate cu aur, vei afla in acest articol ca nu este asa. De fapt, diferenta intre bijuteriile suflate cu aur si cele placate cu aur este foarte mare. 
 

Ce inseamna o bijuterie suflata cu aur?


Dupa cum spune si numele, aceste bijuterii sunt "suflate" cu aur. Mai exact, aceste bijuterii sunt scufundate intr-o solutie foarte diluata de aur. Cat de diluata este aceasta solutie de fapt? Iti spunem doar atat: dintr-un gram de aur, diluat in formule speciale, poti sufla cu aur chiar si o turla de biserica. Asadar, cata cantitate de aur vei avea pe o bijuterie suflata cu aur? O cantitate neglijabila. 

Aceste bijuterii suflate cu aur sunt foarte ieftine, dar si foarte slab calitative. De exemplu, daca freci usor cu o carpa o bijuterie suflata pe aur, vei vedea pudra de aur diluat cum ramane pe acea carpa. Cat aur ramane pe bijuterie? Ei bine... mai nimic. Vei avea o simpla bijuterie dintr-un aliaj metalic. 

Din aceste motive, noi, echipa SaraTremo, nu recomandam bijuteriile suflate cu aur decat daca exact asta iti doresti - o bijuterie de unica folosinta, care sa arate ca o bijuterie din aur la o simpla purtare. In schimb, iti recomandam bijuteriile placate cu aur, cele care intr-adevar sunt calitative si au o durata de viata de multi ani. 


Ce inseamna o bijuterie placata cu aur?


Bijuteriile placate cu aur, cele autentice si cu adevarat calitative, sunt realizate in Brazilia. Realizarea acestor bijuterii implica o cantitate semnificativa de aur, iar procedeul este similar cu cel al vopsirii unei masini in fabrica. Acest procedeu se numeste electroplacare si se realizeaza in doua etape, rezultand o bijuterie dublu placata cu aur foarte rezistenta. 

Acest proces nu inseamna "spoirea" unei bijuterii cu o solutie cu aur. De fapt, se vizeaza prin electroplacare crearea unei legaturi chimice intre cele doua metale - bronzul de la baza si straturile de aur superioare. Aceste legaturi chimice create fac ca aurul sa se lipeasca de bijuterie asa cum vopseaua se lipeste de o masina. Asa cum vopseaua nu se ia de pe masina cand dai cu degetul, la fel stratul de aur placat nu se sterge de pe bijuterie cand o freci cu o carpa. Aceste bijuterii sunt intr-adevar calitative, imita perfect bijuteriile din aur ca aspect si dureaza foarte mult in timp. 

In Romania, bijuteriile autentice placate cu aur in Brazilia prin procedeul electroplacarii sunt disponibile sub brandul SaraTremo. 
 

Pot face baie cu bijuteriile placate cu aur?


Fiind bijuterii intr-adevar de calitate, da, poti face baie cu accesoriile placate cu aur. Apa nu le impacteaza negativ in niciun fel. Aceste bijuterii sunt foarte rezistente. 

Totusi, noi recomandam sa le dai jos la baie ori de cate ori este posibil, pentru a le prelungi durata de viata. De ce? Pentru ca unele sampoane, geluri de dus si sapunuri sunt acide si in timp pot ataca stratul de aur. Noi nu avem de unde sa stim ce produse de baie folosesti, ce compozitie chimica au si cat de acide sunt. Probabil ca nici tu nu ai de unde sa stii daca produsele de baie pe care le folosesti au potentialul de a ataca stratul de aur de pe bijuterii sau nu. De aceea, cel mai bine ar fi sa dai jos bijuteriile placate cu aur cand faci baie sau dus, cand intri in piscinele cu apa clorurata etc.

De altfel, aceste recomandari sunt valabile si in cazul bijuteriilor din argint sau aur masiv. Si acestea se matuiesc si isi pierd luciul in timp daca le tii pe tine in timp ce faci baie.  

Avand grija de bijuteriile tale placate cu aur, le poti avea ca noi 5-6 ani, chiar si mai mult. In Romania, peste 30.000 de clienti s-au declarat extrem de multumiti de calitatea bijuteriilor placate cu aur de la SaraTremo. 
Postarea urmatoare Postarea anterioara
Ai nevoie de
ajutor?

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!