Bijuteriile placate cu aur se innegresc?

Bijuteriile placate cu aur se innegresc?
Primim des aceasta intrebare de la clientii nostri. In cat timp se innegresc bijuteriile placate cu aur? De ce se innegresc bijuteriile placate cu aur? Ce putem face pentru a nu se innegri bijuteriile placate cu aur? Raspundem la toate aceste intrebari in acest articol marca SaraTremo!
 

Bijuteriile placate cu aur se innegresc?


Daca vei cumpara bijuterii placate cu aur de calitate, nu, nu se vor innegri. Ne putem gandi la placajul cu aur exact ca la vopseaua unei masini. De ce vopsim masina? Pentru a nu rugini. Exact la fel, placam cu aur bijuteriile pentru a nu rugini. Asadar, o bijuterie placata cu aur nu ar trebui sa rugineasca. 

Ce inseamna o bijuterie placata cu aur de calitate? Adevarul este ca nu toate bijuteriile sunt calitative. In primul rand, trebuie sa facem diferenta intre bijuteriile placate cu aur si cele suflate cu aur. 

O bijuterie placata cu aur are un procedeu de realizare comparativ cu cel al vopsirii unei masini in fabrica. Acest procedeu se numeste "electroplacare". Prin aceasta tehnica, se creeaza legaturi chimice intre metalul de baza (bronz) si stratul de aur, astfel incat aurul practic se lipeste ca o vopsea de bijuterie. Asa cum nu se sterge vopseaua de pe o masina, la fel nu se sterge placajul de aur de pe o bijuterie. Bijuteriile placate cu aur sunt cele cu adevarat calitative. Cu cat e mai gros stratul de aur, cu atat vor fi mai rezistente in timp. 

Pe de alta parte, bijuteriile suflate cu aur nu sunt la fel de rezistente. Practic, aceste bijuterii sunt scufundate intr-o solutie lichida care contine si aur. De cele mai multe ori, daca freci intre degete o bijuterie suflata cu aur, vezi pe degete urme aurii. Stratul de aur suflat nu va fi niciodata la fel de rezistent precum cel placat. De aceea, bijuteriile suflate cu aur sunt mai proaste calitativ, mai putin rezistente in timp si mai ieftine. 
 

De ce se innegresc bijuteriile placate cu aur?


Asa cum am spus si mai sus, bijuteriile placate cu aur nu se innegresc. Doar cele suflate cu aur se pot innegri chiar de la primele purtari. 

Totusi, in anumite cazuri, stratul de aur de pe bijuteriile placate se poate deteriora, iar atunci, da, chiar si bijuteriile placate cu aur se pot innegri. De exemplu, daca zgarii inelul placat cu aur deoarece il tii in buzunar printre chei, stratul de placaj nu mai are aceeasi rezistenta. Asa cum o masina zgariata pana la tabla rugineste, la fel rugineste si o bijuterie placata cu aur daca ii distrugi stratul de placaj. 

Un alt exemplu: daca dai cu parfum exact peste colierul tau placat cu aur, in timp ii vei distruge stratul de aur. De ce? Pentru ca parfumul este acid si, in timp, "mananca" din stratul de aur pana il deterioreaza. La fel, daca intri cu bratarile placate cu aur intr-o piscina cu foarte mult continut de clor, in timp vei slabi calitatea stratului de aur. 
 

Ce putem face pentru a nu se innegri bijuteriile placate cu aur?


Primul pas este sa achizitionam bijuterii placate cu aur de calitate. Aceste bijuterii trebuie sa fie placate (nu suflate) cu aur. Stratul de aur electroplacat pe bijuterie trebuie sa aiba o grosime de minimum 6 microni, preferabil 8 microni. Recomandam bijuteriile placate de provenienta Brazilia, care sunt superioare celor produse in China sau Turcia. Este obligatoriu sa primesti certificat de calitate si conformitate atunci cand cumperi o bijuterie placata, pentru a te asigura ca este intr-adevar de calitate. 

Al doilea pas este sa avem grija de bijuteriile noastre, indiferent ca sunt din aur masiv sau placate cu aur. Trebuie sa avem grija sa nu le zgariem de alte materiale dure, sa nu le introducem in substante acide, sa le depozitam intr-o punguta sau o cutiuta atunci cand nu le purtam, sa nu le tinem in umezeala. 

Urmand aceste sfaturi, te vei bucura multi ani de bijuteriile tale placate cu aur! Bijuteriile placate cu aur marca SaraTremo au o durata de viata de minim 5-6 ani, daca ai grija de ele conform sfaturilor de mai sus. 


 
Postarea urmatoare Postarea anterioara
Ai nevoie de
ajutor?

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!