Unde îți poți etala bijuteriile de lux: de la serile la cazinou la evenimentele de operă

Unde îți poți etala bijuteriile de lux: de la serile la cazinou la evenimentele de operă
Bijuteriile sunt prezente în viața omului încă de acum 100000 de ani, atunci când femeile se împodobeau cu obiecte confecționate din scoici Nassarius. În 1613 a fost înființat primul atelier de bijuterii de lux, Mellerio dist Meller, de unde se aprovizionau reginele Elisabeta a II-a și Maria Antoaneta, dar și alte case regale.

Ulterior au apărut noi branduri de bijuterii de lux, precum Garrard (1735), Chaumet (1780), Faberge (1842), Tiffany & Company (1848), Cartier (1847), Boucheron (1858), Chopard (1860), Piaget (1874) și Bulgari (1884). Pe lista celor mai faimoși designeri de bijuterii din toate timpurile se numără Carl Faberge, Coco Chanel, Rene Laique și Harry Winston.
Concepute pentru înfrumusețarea femeilor și spre încântarea bărbaților, bijuteriile de lux pot fi puse în valoare cel mai bine în cadrul unor evenimente cu caracter formal. Cu toate acestea poți să porți bijuterii de calitate și atunci când mergi la evenimente profesionale sau legate de locul de muncă, la evenimente casual, la petreceri și evenimente sociale și cu ocazia unor evenimente speciale.
 

Ce bijuterii se potrivesc în funcție de evenimentele la care participi?


În urmă cu mai bine de o sută de ani, una dintre ocaziile speciale în care femeile își puteau prezenta bijuteriile era la cazinou. Doamnele din înalta societate, care îi însoțeau pe domni la sălile cu ruletă, poker, baccarat și blackjcak, aveau ocazia ideală pentru a-și asorta cele mai spectaculoase bijuterii ținutelor de seară. În epoca modernă, mulți oameni joacă pe platforme online care oferă diverse bonusuri, inclusiv bonus fără rulaj, și nu este nevoie să se îmbrace la fel de formal ca acum o sută de ani.



Petrecerile și evenimentele formale necesită accesorizarea ținutelor vestimentare cu bijuterii care emană în același timp eleganță, cât și glamour. În astfel de ocazii, precum o seară la un spectacol de operă sau la o piesă de teatru exclusivistă, printre accesoriile atrăgătoare se numără colierele cu perle, cerceii de tip candelabru și inelele ușor supradimensionate. Atunci când vine vorba despre petreceri speciale, precum nunți, botezuri sau aniversări, este important să mizezi pe bijuterii care au o valoare sentimentală ori o semnificație personală aparte.

În cazul unor astfel de ocazii, bijuteriile care pot fi purtate trebuie să aibă o semnificație specială, să fie moștenire de familie ori să fie niște bijuterii personalizate. În general, acest tip de accesorii se pliază foarte bine pe tema evenimentului, care este unul încărcat de emoție și va evoca nostalgie. O altă oportunitate de a-ți prezenta bijuteriile este reprezentată de petreceri și de întâlnirile cu caracter de socializare.

Pentru astfel de ocazii poți să optezi pentru bijuterii care să ilustreze cât mai evident stilul personal ori să mizezi pe piese la modă sau care sunt îndrăznețe. Ideea de bază în acest caz este că prin ținută și accesoriile asortate trebuie să captezi atenția, asocierii notei de glamour și a personalității proprii. Petrecerile legate de locul de muncă pot fi solicitante din punct de vedere al bijuteriilor pe care trebuie să le porți.

Trebuie stabilită o limită clară, pentru că, de cele mai multe ori, profesionalismul este cheia. Poți miza pe bijuterii atemporale, precum coliere cu pandantiv sau cercei de mici dimensiuni, pentru că în acest fel poți obține un echilibru între stilul personal și nota ridicată de profesionalism de care vrei să dai dovadă. Însă, dacă evenimentul este o decernare de premii ori o gală, atunci îți permiți să ieși în evidență optând pentru o ținută de seară accesorizata cu bijuterii luxoase.
Evenimentele casual reprezintă o provocare din punct de vedere al alegerii bijuteriilor. În acest caz trebuie găsit echilibrul între eleganță și confort, fără a crea o imagine dominată de o eleganță exagerată. Accesoriile trebuie să fie discrete, cu bijuterii destul de subtile, dar care să aibă stil în același timp (brățări simple, coliere delicate, cercei subdimensionați).
 

Bijuteriile de calitate – între declarație personală și sursă de eleganță și rafinament


Piesele de calitate nu trebuie să fie confecționate din cele mai scumpe diamante, ci trebuie să fie niște bijuterii care să îi ofere ținutei și persoanei acel sentiment de „je-ne-sais-quoi”. Trebuie să fie o sursă de rafinamente și eleganță, dar în același timp să reprezinte și o declarație personală. Pentru că, de mii de ani, bijuteriile reușesc să scoată în evidență persoana care le poartă.
 
Postarea urmatoare Postarea anterioara
Ai nevoie de
ajutor?

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!