Bijuterii pentru fetițe - da sau nu?

Bijuterii pentru fetițe - da sau nu?

Bijuterii pentru fetițe - potrivite sau nu la vârste fragede?


Modelele de bijuterii pentru fetițe sunt potrivite sau nu la vârste fragede? Să fii părinte este o binecuvântare pentru toată lumea. Din momentul în care ai primit darul unui copil, începi să descoperi o nouă latură a vieții, care ți-a fost necunoscută până atunci, te redescoperi pe tine, îți schimbi complet stilul de viață și mentalitatea și renunți la egoism. Din momentul în care bebelușul vine pe lume, părinții încep automat să pună nevoile copilului pe primul loc, înaintea nevoilor proprii.

Cu toate acestea, una dintre nevoile de care uită părinții odată cu trecerea timpului este nevoia copilului de a fi ca mami sau ca tati. Copilul vede în părinții săi exemple de urmat și, în puritatea și inocența sa, nu poate înțelege de ce mami are voie să se machieze și copila nu are voie, sau de ce mami are cercei frumoși, iar copila nu are nici măcar găuri în urechi încă.


bijuterii copii


Părinții tind să privească problema din perspectiva "fetița nu are nevoie de bijuterii sau machiaj, pentru că dacă se învață să fie dichisită tot timpul, va uita care sunt adevăratele valori ale vieții".

Suntem de acord cu această idee. Totuși, nu trebuie neglijate dorințele copilului de a se asemăna părinților săi. Din acest motiv, noi suntem de părere că cel mai sigur mod ca fetița voastră să nu folosească bijuteriile mamei este să îi oferiți propriul ei set de bijuterii.

La urma urmei, fetița nu dorește decât să fie la fel de frumoasă ca mami, iar acest lucru ar trebui să vă bucure. Seturile de bijuterii pentru copii nu trebuie să fie scumpe, e de ajuns să fie de calitate și din metale prețioase de tip aur sau argint, pentru a nu provoca iritații pe pielea lor sensibilă, cu atât mai mult dacă este prima dată când îi puneți cercei pentru copii și abia i-ați dat găuri în urechi.

Un set de bijuterii propriu nu doar că va bucura copilul, însă va provoca mai multe reacții în sufletul acestuia: va dezvolta sentimentul de siguranță alături de părinți, va dezvolta sentimentul că este auzită, ascultată și acceptată de părinți, va dezvolta un simț aparte al responsabilității, prin faptul că va trebui nu doar să nu piardă bijuteriile, ci și să învețe cum să le întrețină, pentru a nu-și pierde din calitate și frumusețe.

bijuterii fete
 

Una peste alta, dacă puneți în cumpănă avantajele și dezavantajele bijjuteriilor pentru copii, faptul că ar putea să se preocupe mai mult de aspectul fizic din cauza accesoriilor nici nu mai intră în discuție când vedeți ce efect benefic are acest simplu set de bijuterii atât asupra sănătății emoționale a copilului, cât și asupra voastră ca familie și asupra relației pe care o dezvoltați voi, ca părinți, cu copilul.

Noi nu vă spunem, sub nicio formă, cum să vă creșteți copilul, însă credem că este important să priviți lucrurile și dintr-o altă perspectivă, mai ales având în vedere faptul că perspectiva noastră vine dintr-o discuție de grup purtată cu clientele noastre, care sunt atât femei tinere cu copii, cât și bunici cu nepoțele.

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Ai nevoie de
ajutor?

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!