Inelele celtice Ogham și Claddagh – pe care să îl alegi?

Inelele celtice Ogham și Claddagh – pe care să îl alegi?

Întotdeauna ți-ai dorit un inel pe care să-l numești my precious, un inel care să-ți exprime dragostea, prietenia, loialitatea sau poate latura ta artistică. Descoperă în acest articol istoria din spatele inelelor celtice Ogham și Claddagh, frumusețea și unicitatea lor și află care dintre ele este perfect pentru tine!

Inele celtice
Inele celtice - Sursa foto: myirishjeweler.com

Inelele celtice Ogham și Claddagh - istorie, știință și dragoste

 

Inel celtic Ogham
Inel celtic Ogham - Sursa foto: myirishjeweler.com
 
Dacă sunteți un pasionat de bijuterii celtice, știți deja că istoria lor merge cu secole în urmă, pe coasta accidentată a Irlandei. Poate că a fost legătura lor cu natura, principiile lor sau stilul lor dur de viață – oricum, este un fapt că bijutierii celtici au adăugat o doză din toate acestea în designul lor. Este adevărat mai ales despre inelele Ogham și Claddagh.
Se știe că inelele celtice Ogham și Claddagh sunt utilizate pe scară largă ca verighete, nu numai de irlandezi. Aceste inele simbolizează dragostea, prietenia, loialitatea și moștenirea de familie. Dar există și o parte științifică care le definește. De exemplu, tăieturile de pe suprafața inelului Ogham reprezintă litere ale celui mai vechi alfabet din Irlanda.

Inel celtic Claddagh
Inel celtic Claddagh - Sursa foto: myirishjeweler.com
 
Dar asta este tot ce știm despre aceste inele? Ei bine, nu. Să privim aceste bijuterii din alt unghi!

Diferențele dintre inelele Ogham și Claddagh

 

Inel celtic Ogham
Inel Ogham - Sursa foto: myirishjeweler.com

 

În primul rând, să aruncăm o privire la utilizarea lor. Acestea pot fi ambele folosite ca verighete. Și aici apare o mare diferență între aceste două inele: inelul Ogham este în mod tradițional un simbol al căsătoriei, dar inelul Claddagh reprezintă căsătoria, precum și prietenia, loialitatea și moștenirea de familie. Îți poți oferi jumătății tale un inel Ogham sau Claddagh, dar îi poți oferi prietenei tale, surorii tale sau fiicei tale doar un inel Claddagh. În mod simplu spus, inelul Claddagh are o zonă mai mare de simbolism decât inelul Ogham. 

În al doilea rând, tipul inelului vorbește despre personalitatea proprietarului său. Oamenii care poartă un inel Ogham sunt considerați mai atașați de natură și istorie. Liniile de pe acest inel ne amintesc de copacii nativi irlandezi și de prima formă de scriere în această zonă.
Pe de altă parte, oamenii care poartă un inel Claddagh sunt considerați mai romantici și implicați în latura spirituală a vieții. După cum am dezvăluit deja, acest inel nu reprezintă doar dragoste, ci și prietenie și familie.

Inel celtic Claddagh
Inelul Claddagh - Sursa foto: myirishjeweler.com

 
În al treilea rând, există o diferență de stil între inelele Ogham și Claddagh. Primul este adesea gri și simplu, în timp ce cel din urmă ar putea fi împodobit cu cristale și pietre colorate în formă de inimă. Fabricarea lor este, de asemenea, diferită. Simplitatea inelului Ogham contrastează cu toate detaliile inelului Claddagh: mâinile care păstrează inima, totul sub stăpânirea coroanei. Astfel, inelul Ogham este mai potrivit pentru persoanele conservatoare și clasice, în timp ce inelul Claddagh este perfect pentru persoanele mai creative și conștiente de trendurile fashion.

Pe care să îl alegi?

Dacă trebuie să alegeți unul sau altul, decideți asupra modului de utilizare a inelului și asupra personalității și stilului purtătorului, așa cum am descris mai sus.

Inel celtic Ogham
Inel celtic Ogham cu inscriptie Happiness - Sursa foto: myirishjeweler.com

 
De asemenea, poate doriți să vă gândiți la prevalența generală a bijuteriilor purtătorului: dacă purtătorul are o preferință pentru bijuterii de aur, ar trebui să alegeți un inel auriu Ogham sau Claddagh. Purtatorul este un fan al bijuteriilor din argint? Atunci alege unul cu finisaj argintiu!

Inel celtic Claddagh
Inel celtic Claddagh cu safir - Sursa foto: myirishjeweler.com
 
Cel mai bun sfat al nostru: de ce să alegi? Puteți purta oricând un inel Ogham pe mâna stângă pentru a simboliza căsătoria și dragostea, iar un inel Claddagh pe mâna dreaptă pentru a simboliza prietenia, loialitatea și moștenirea de familie. Posibilitățile sunt infinite, atâta timp cât alegi calitatea!

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Ai nevoie de
ajutor?

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!