Piercinguri pentru buric – un trecut dur pentru un prezent glorios

Piercinguri pentru buric – un trecut dur pentru un prezent glorios

Astazi, modelele de piercinguri pentru buric sau, cum mai sunt ele cunoscute, cerceii pentru buric, sunt accesorii la îndemâna oricui. Accesorii rapide și foarte frumoase pentru oricine dorește să scoată în evidență talia, sunt accesibil oricuie.

Însă nu a fost dintotdeauna așa, pentru că, deși modelarea corpului a fost încă din vechi timpuri practicată de mulți, piercingul pentru buric a reprezentat ceva mai mult de atât.

Scurta istorie a modelelor de piercinguri de buric

De fapt, se spune că istoria lui este destul de sângeroasă. Aparent, în Egiptul Antic, faraonii și familiile regale erau unicele persoane cărora le era permis să poarte bijuterii în buric, din cauza faptului că acestea reprezentau poziția lor supremă pe care o ocupau în societate. Orice om de rând care încălca această regulă era omorât. Excepție era cazul când buricul omului de rând era considerat perfect, moment în care aceștia aveau șansa de a-și îmbunătăți statutul social. 

Apariția bikinilor în anul 1953 a avut un impact revoluționar în viața femeilor, pentru că odată cu eliberarea de hainele lor, a provocat o agitație destul de mare. Pe vremea aceea, buricul era considerat provocator, din cauza asemănării acestuia cu organele genitale feminine. 

Mai târziu, în jurul anilor 1980, Madonna însăși a recurs la apariții publice în care avea zona buricului expusă. Buricul a fost și este în continuare recunoscut ca fiind o zonă erogenă a femeii, și șansa de a-și manifesta sexualitatea în văzul tuturor a dat femeilor mai multă putere și încredere de sine.

Practic, deși a fost foarte rău famat în începuturile Epocii Moderne, piercingul în buric a ajuns să sugereze libertate de exprimare, libertate în gândire, putere și emancipare a femeilor. A ajuns, așadar, un simbol.

Piercingul în buric a avut momentele sale de glorie imediat după apariția Madonnei purtând unul și timp de două decade s-a bucurat de o reputație extraordinară. În ultimii ani, însă, nu a mai fost la fel de popular. Vestea bună este că moda se întoarce și cercelul în buric revine puternic în trend.

Fie că ești o persoană care ține mereu pasul cu moda, sau pur și simplu îți place ideea de a avea un cercel în buric pentru că ți se pare cool, noi am pregătit o gamă variată de piercinguri pe site-ul nostru și îți stăm la dispoziție dacă ai orice nelămurire.

Noi, la SaraTremo, ne dorim ca orice femeie să se simtă puternică și liberă să se îmbrace cum dorește, să își pună orice accesorii vrea și să nu se lase niciodată demotivată de privirile răutăcioase. Noi valorăm spiritul liber și dorința de a evolua continuu, pentru că știm că orice femeie are în sufletul său putere și foc.

Așa că, atunci când alegi să te accesorizezi, alege ceva ce să îți vorbească din suflet. Alege accesoriile care să te reprezinte, care să scoată în evidență pasiunea din sufletul tău, care să sublinieze acel ceva pe care îl ai deja în tine.  

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Ai nevoie de
ajutor?

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!