Pentru bărbați: cum porți ceasul în funcție de evenimentul la care mergi?

Pentru bărbați: cum porți ceasul în funcție de evenimentul la care mergi?
Potrivirea stilului vestimentar cu ceasul pe care îl porți este o adevărată artă. Dacă ești un bărbat stilat, știi deja că nu orice ceas se potrivește la orice cămașă. Ce fel de ceas se potrivește la cămașa cu butoni? Dar la o cămașă normală de costum? Se poartă ceas la o cămașă cu mâneca scurtă sau nu? Pe ce încheietură poartă bărbații ceasul? Ce modele de ceas există și care ți se potrivesc? Află răspunsul la toate aceste întrebări în acest articol marca SaraTremo!
 

Pe ce încheietură poartă bărbații ceasul?


Ceasul se poartă pe mâna stângă sau pe mâna dreaptă? Aceasta este una dintre cele mai mari dileme, încă de când au fost inventate primele modele de ceasuri ale omenirii. Se pare că această dilemă încă persistă. Bărbații oare poartă ceasul pe încheietura dreaptă sau pe cea stângă?

Adevărul este că există o regulă. Această regulă datează de zeci (poate sute) de ani și are în vedere protejarea ceasului în sine. Regula spune așa: ceasul se poartă pe mâna care nu este dominantă. Astfel, dacă ești dreptaci, vei purta ceasul pe mâna stângă. Dacă ești stângaci, vei purta ceasul pe mâna dreaptă. În acest fel, va fi minimizat riscul de a face o mișcare cu mâna dominantă care să ducă la izbirea sau zgârierea ceasului. 

Această regulă este valabilă și pentru femei, și pentru bărbați. De aceea ai văzut că unii oameni poartă ceasul pe o mână și alții pe altă mână. Acum știi răspunsul.

Așadar, am eliminat misterul dilemei pe ce încheietură se poartă ceasul. Să mergem mai departe!
 

Alegerea ceasului potrivit pentru fiecare ocazie


Să porți un ceas sportiv, butucănos, în combinație cu un costum elegant la un eveniment tip nuntă este rețeta specială pentru un eșec de stil de zile mari. Aceste ceasuri cu aspect sportiv (și adeseori cu funcționalități pentru sportivi) se potrivesc perfect îmbrăcăminții tale casual de zi cu zi. Dacă au și curea de cauciuc, cu atât mai mult este de evitat accesorizarea lor la îmbrăcămintea elegantă. 

Ce fel de ceas purtăm când ne îmbrăcăm cu costum? Ei bine, ceasurile tradiționale se potrivesc cel mai bine. Un ceas tradițional este mai puțin butucănos, mai plat și se ascunde bine sub mâneca sacoului, fără să provoace umflături inestetice. 

Un ceas elegant are funcții reduse. Va arăta ora și data, însă cel mai probabil nu îți va număra pașii, nu va contoriza pulsul inimii și nici nu îți va spune cât de repede ai înotat. Oricum, de ce ar avea aceste funcții? Nu faci sport îmbrăcat în costumul de mers la nuntă, nu? 

Un alt argument în favoarea ceasurilor clasice accesorizate la costumele elegante este cureaua lor, cel mai adesea din piele sau din metal atent lucrat. Altfel merge o astfel de curea la costum în locul unei curele din cauciuc, nu? Asta spunem și noi. 


ceas cu curea neagra de piele pentru barbati
Ceas clasic cu curea neagră din piele pentru bărbați OOZOO by SaraTremo

 

Cum se poartă ceasurile tip aviator pentru bărbați?


Ceasurile tip aviator pentru bărbați ne plac tare mult. De ce? Pentru că sunt undeva la mijloc între ceasurile cu aspect sportiv și ceasurile clasice, elegante. 


ceas tip aviator pentru barbati
Ceas tip aviator pentru bărbați OOZOO by SaraTremo


Poți purta un ceas tip aviator la un costum de nuntă? Noi zicem că depinde de personalitatea bărbatului în cauză. Dacă vorbim despre un bărbat conservator, tradiționalist, poate ca ar fi mai bine să aleagă un ceas clasic pentru a-l purta la costumul elegant pentru evenimente. Dacă vorbim însă despre un bărbat tânăr, care vrea să adauge o notă de caracter look-ului său elegant, atunci da, sigur, ceasul tip aviator este potrivit pentru a fi purtat cu un costum elegant. 

Ca să nu ai nicio emoție, cu ce tip de haine merge cel mai bine un ceas tip aviator pentru bărbați? Cu hainele casual, desigur. Un pulover cu jeans, un tricou din denim cu pantaloni strâmți pe talie, un tricou polo cu o pereche de pantaloni scurți asortați, o jachetă de piele cu blugii preferați - iată câteva idei perfecte de combinatii vestimentare pentru un ceas tip aviator. 
 

Cureaua de ceas potrivită pentru fiecare eveniment 


Nu orice tip de curea se potrivește tuturor tipurilor de evenimente. Iată sfaturile noastre:
  • Curelele de ceas negre din piele și cele metalice se potrivesc la evenimentele elegante, formale. De asemenea, dacă deții o funcție importantă într-o companie sau vrei pur și simplu să te impui ca un bărbat rafinat, vei purta un ceas cu curea neagră de piele sau cu brățară metalică.
  • Curelele de ceas maronii se potrivesc și ele pentru evenimentele formale, elegante, însă cel mai potrivite sunt pentru ținutele și evenimentele smart-casual. 
  • Curelele de ceas colorate, cu modele, tip NATO sau tip camuflaj sunt potrivite atunci când vrei să ieși în evidență seara la terasă ori în grupul tău de prieteni. Un ceas cu o astfel de curea nu va fi potrivit la un eveniment formal, la o nuntă sau la o ținută elegantă. 
  • Curelele de ceas din cauciuc se potrivesc atunci când faci sport și te pregătești pentru o aventură în natură. Eticheta spune că ele nu se poartă nici măcar la ținutele casual, ci strict la cele sportive, însă mulți oameni poartă ceasuri sportive la ținutele casual. 
Vestea  bună? Curelele de ceas se schimbă ușor. Poți avea un singur ceas de calitate și mai multe curele și să le schimbi în funcție de ce nevoie ai. 



Ceas casual pentru bărbați OOZOO by SaraTremo

 

Reguli în purtarea ceasului pentru bărbați  


Dacă mergi la o nuntă, la un eveniment formal la companie sau pur și simplu la un interviu, trebuie să știi că există câteva reguli în purtarea ceasului pentru bărbați. Ți le spunem noi mai jos:
  • Ceasul trebuie să fie vizibil de sub manșeta cămășii doar când brațul este îndoit. Atunci când brațul stă drept, manșeta trebuie să acopere ceasul.
  • În niciun caz nu punem ceasul peste manșetă.
  • Nu purtăm un ceas butucănos care să facă manșeta să arate ciudat. 
  • Ceasul trebuie să se potrivească perfect pe încheietură - nici să nu alunece în jos pe mână, nici să nu fie fixat la jumătatea antebrațului.


cum se poarta ceasul la costum
 


Se poartă ceas la cămașa cu mânecă scurtă?


Da, bineînțeles. La cămășile cu mâneca scurtă (sau cu mâneca lungă rulată în sus pe braț) recomandăm ceasuri tip aviator sau chiar ceasuri sportive, mai puțin ceasuri clasice.

Se poartă ceas la tricou? Bineînțeles, urmând aceleași recomandări de mai sus. 


se poarta ceas la camasa cu maneca scurta

 

Purtarea ceasului la bărbați FAQ

 

Cum potrivești ceasul cu vestimentația?


Poartă un ceas potrivit pentru fiecare ocazie. Ceasurile tip aviator și ceasurile outdoor sunt potrivite pentru evenimente casual și smart-casual. Ceasurile clasice sunt rezervate evenimentelor formale. 
 

Un ceas elegant ar trebui să aibă cureaua din piele?


Un ceas elegant are dimensiuni relativ reduse, este plat, are sistem de funcționare mecanic și funcții reduse - arată ora și cel mult data. Carcasa poate fi din metal inoxidabil sau titan, însă cureaua ar trebui să fie întotdeauna din piele. 
 

Cureaua din piele este mai bună decât cea metalică?


Ambele sunt la fel de bune, însă pentru evenimentele formale cea din piele este recomandabilă. Cea metalică ne introduce mai mult în zona de casual. 


ceas tip camuflaj barbati
Ceas tip camuflaj pentru bărbați OOZOO by SaraTremo



 


 


 
Postarea urmatoare Postarea anterioara
Ai nevoie de
ajutor?

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!