Cum îngrijești corect bijuteriile placate cu aur?

Cum îngrijești corect bijuteriile placate cu aur?
Tuturor ne place aurul, însă nu întotdeauna putem avea atâtea bijuterii din aur pe cât ne-am dori. Bijuteriile placate cu aur sunt o soluție ideală. Fiind accesibile la preț, poți avea cât de multe îți dorești, pentru un look diferit în fiecare zi. Nimeni nu poate diferenția aspectul unei bijuterii placate de aur de o bijuterie din aur masiv. Cum îngrijești corect bijuteriile placate cu aur pentru a le avea ca noi cât mai mult timp? Îți explicăm detaliat în acest articol!
 

Ce sunt bijuteriile placate cu aur?



Bijuteriile placate cu aur au la bază un material mai ieftin, de tipul bronzului. Peste acesta, este aplicat un strat de aur, iar rezultatul final va fi o bijuterie care arată exact ca și cum ar fi din aur. 

Orice bijuterie trebuie îngrijită corespunzător pentru a-și păstra luciul, inclusiv bijuteriile din aur masiv care se pot mătui și își pot pierde luciul în timp. Totuși, fiecare tip de bijuterie are necesități speciale de îngrijire. Astăzi vorbim despre cum ai grijă corect de bijuteriile placate cu aur pentru a le avea pentru cât mai mult timp!


bijuterii placate cu aur de calitate
 

Cum îngrijești corect bijuteriile placate cu aur?



Atunci când vorbim despre îngrijirea corectă a bijuteriilor placate cu aur, trebuie să avem în vedere cele 6 reguli de mai jos:
 

1. Bijuteria placată cu aur se pune ultima pe tine și se dă jos prima. 


După ce te machiezi, te parfumezi și folosești produsele cosmetice preferate, a venit momentul să pui și modelele preferate de bijuterii placate cu aur. Niciodată înainte de acestea. De ce? Pentru a evita, de exemplu, să dai cu parfum, fixativ sau fond de ten peste bijuteria placată cu aur. Aceste produse cosmetice pot avea efect coroziv asupra stratului de aur al bijuteriei. De aceea, te sfătuim să îți pui bijuteriile după ce ai folosit produsele cosmetice. 

Seara, când ajungi acasă, întâi dă jos de pe tine bijuteriile placate cu aur, abia apoi dezbracă-te și începe procedurile de demachiere, duș etc. Astfel, vei evita ca acțiunea de dezbrăcare să ducă la zgârierea sau ruperea bijuteriilor și vei evita contactul acestora cu gelul de duș, demachiantul etc. 
 

2. Evită contactul bijuteriilor placate cu aur cu substanțele corozive


Pe lista substanțelor corozive includem: săpunurile, uleiurile de corp, oja, soluția pentru îndepărtarea ojei, parfumul, detergenții, gelurile de duș, șamponul, apa fierbinte, apa cu conținut mare de clor, zeama de fructe citrice, chiar și transpirația în exces. 

Evitând pe cât posibil contactul bijuteriilor placate cu aceste substanțe, le prelungești foarte mult durata de viață. Lista de mai sus pare lungă, însă de fapt este suficient să dai bijuteriile jos când faci baie și când faci curat în casă și ar trebui să fie suficient pentru a le proteja. 
 

3. Evită frecarea bjuteriilor placate cu aur de suprafețele abrazive. 


Pentru a nu zgâria bijuteriile placate cu aur, ai grijă să nu le freci între ele, să nu le freci în geantă sau în buzunar împreună cu cheile sau alte metale, să nu le freci de nisip când ești la plajă etc. 
 

4. Depoziteaza-le corect.


Nu depozita bijuteriile placate cu aur la grămadă, deoarece se vor zgâria unele de altele. În schimb, pune fiecare bijuterie în parte în punguța ei sau în cutia de bijuterii (poți folosi un șervețel moale pentru a le înveli dacă nu ai cutii sau punguțe de bijuterii). 

De asemenea, nu le lăsa în temperaturi extrem de calde sau de reci, ci păstrează-le la temperatura camerei. De exemplu, nu le ține într-o cutie pe balcon când afară e frig, nici pe bordul mașinii când afară e cald. 
 

5. Curăță-le corect.


Nu folosi săpun sau așa-numitele substanțe speciale de curățat bijuteriile. Acestea sunt corozive și, de fapt, vor face mai mult rău bijuteriei. În schimb, freacă-le ușor cu un material foarte moale. Dacă au depuneri pe ele, poți uda foarte-foarte puțin acel material, apoi îl poți îmbiba în bicarbonat de sodiu (bicarbonat de bucătărie), iar cu acest amestec să ștergi ușor bijuteria până îndepărtezi depunerile. 


verighete placate cu aur de calitate
 

6. Ai grijă specială de bijuteriile cu un grad mai mare de uzură.


Dintre toate tipurile de bijuterii, inelele se vor uza cel mai rapid, deoarece cu mâinile facem totul: ne spălăm, spălăm vasele, facem curat peste tot, gătim etc. Impactul asupra inelelor va fi și el mai mare decât în cazul unui colier, de exemplu. De aceea, de inele ar trebui să ai cea mai mare grijă. Dacă le poți îndepărta de fiecare dată când mâinile tale ating săpunurile și detergenții, ar fi perfect. 


Mai avem un ultim sfat de încheiere: aceste sfaturi nu sunt valabile doar pentru bijuteriile placate cu aur, ci pentru absolut orice bijuterie metalică, fie ea din argint sau aur masiv. Orice bijuterie se degradează în timp, nu este ceva specific celor placate cu aur. Dacă însă vei aplica sfaturile de mai sus, îți garantăm că te vei bucura mult-mult timp de podoabele tale preferate! 

 
Postarea urmatoare Postarea anterioara
Ai nevoie de
ajutor?

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!