Reguli in purtarea ceasului si asortarea acestuia

Reguli in purtarea ceasului si asortarea acestuia

Atat femeile, cat si barbatii, au la dispozitie o gama extrem de variata de accesorii pe care sa le poarte in functie de evenimentele la care participa sau chiar in viata de zi cu zi pentru a-si pune tinutele in evidenta. In articolul de azi vorbim despre reguli de purtare pentru ceasuri, dar si cum le asortam si in ce momente trebuie sa le purtam. Trebuie sa stabilim ca ceasul poate fi purtat atat ca accesoriu, cat si ca bijuterie. In functie de scopul pentru care porti ceasul, trebuie sa respecti cateva reguli.

Reguli in purtarea ceasului

Alege un ceas de dimensiuni potrivite pentru mana ta

Aceasta este o regula generala, care bineinteles, poate fi incalcata, dar doar in anumite situatii. Pentru tinutele de zi cu zi este important sa alegi un ceas cu cadran care sa aiba o dimensiune potrivita incheieturii tale. Ceasurile mari pot fi purtate in functie de stilul pe care il abordezi sau daca participi la un eveniment extravagant. Alege accesoriile si bijuteriile in functie de ce ti se potriveste, nu neaparat in functie de trend.

Poarta ceasul pe mana potrivita

Chiar daca aici nu exista o regula foarte bine definita, exista totusi cateva “reguli din batrani” care spun ca ceasul se poarta pe mana care nu este dominanta, asta inseamna ca daca mana ta dominanta este dreapta, vei purta ceasul pe mana stanga. Exista si aici posibilitatea sa nu respectam acest lucru si sa purtam ceasul pe mana dominanta, insa in acest caz trebuie sa fim atenti la modul de purtare si mai ales, la modelul pe care il alegem. Daca ceasul tau are rol de accesoriu si il porti pentru ca te ajuta, cu siguranta nu vrei sa iasa foarte mult in evidenta. Pe de alta parte, daca alegi ceasul ca fiind o bijuterie, in acest caz cu siguranta vrei sa fie observat si apreciat.

Poarta ceasul cu lejeritate

La ce ne referim aici? La faptul ca ceasul tau trebuie sa fie strans in asa fel incat, incheietura ta sa nu fie strangulata si sa iti transpire pielea, dar nici foarte larga pentru ca ceasul sa nu aibalejeritatea de a se plimba pe suprafata antebratului. Indiferent de marimea ceasului si indiferent daca esti femeie sau barbat, atunci cand porti de exemplu o camasa, ceasul trebuie sa stea neaparat sub manseta.

Alege ceasul in functie de tinuta

Daca te-ai indragostit de un anumit model de ceas, trebuie sa stii ca il poti purta oricand, oriunde, insa avem si aici cateva reguli. Este important si de apreciat daca ne asortam ceasul in functie de tinuta sau daca alegem ca ceasul sa fie piesa principala a outfit-ului.

 

Asorteaza tipul de ceas activitatilor in care esti implicat zi de zi. In cazul in care nu esti sigur de activitatea pe care o vei desfasura, asorteaza-l cu ceea ce porti; ceasul sport cu tinutele atletice, ceasul elegant cu tinutele business, sau ceasul simplu cu tinutele casual.

 

Daca esti invitat la un eveniment formal sau o reuninune, iar dress code-ul este black tie, atitudinile s-au schimbat in ceea ce priveste purtatul ceasurilor. In trecut, purtatul ceasului era considerat nepoliticos, insa regulile s-au schimbat in tot acest timp. Acum este permis un ceas simplu si elegant, cu cadranul negru, de exemplu, sau un ceas de buzunar, ca alternativa. Pentru ocaziile rare de white tie, traditia spune sa nu purtam nici un fel de ceas.

Alterneaza mai multe modele de ceasuri

Daca ai doar un singur ceas de calitate, nu trebuiei sa il porti in fiecare zi din cateva motive. In primul rand, daca ceasul este unul la care tii, ar trebui sa-i acorzi o pauza pentru ca acesta sa reziste mai mult timp. In al doilea rand, un singur ceas este rareori potrivit pentru toate tinutele pe care le vei purta intr-o saptamana. La birou, la sala, evenimente, cina in oras si petrecerile impun tinute diferite, si bineinteles, ceasuri diferite. Daca porti acelasi ceas zilnic, sansele ca acesta sa nu fie potrivit sunt foarte mari.

 

Ceas Venice din Sticla de Murano
Ceas Venice din Sticla de Murano
190 RON 171 RON
STOC EPUIZAT
Ceas Venice cu sticla de Murano
Ceas Venice cu sticla de Murano
190 RON 171 RON
STOC EPUIZAT
Ceas Venice din Sticla de Murano
Ceas Venice din Sticla de Murano
190 RON
STOC EPUIZAT

 

In functie de bugetul pe care il aloci achizitionarii ceasurilor, daca iubesti sa porti aceste bijuterii, incearca sa-ti construiesti o mica colectie de ceasuri cu reputatie ce se vor potrivi tuturor nevoilor tale din timpul unei saptamani.

 

Indiferent de stilul vestimentar pe care il abordezi, respecta toate aceste reguli de purtare pentru ceasuri si asorteaza-ti cu incredere orice tinuta cu aceste bijuterii! Alege cu incredere modelele preferate din magazinul nostru online!

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Ai nevoie de
ajutor?

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!