Bijuterii pentru copii – cum ii inveti de mici sa aprecieze lucrurile de valoare

Bijuterii pentru copii – cum ii inveti de mici sa aprecieze lucrurile de valoare

Bijuterii pentru copii – acesta este trendul care castiga din ce in ce mai mult teren in domeniul articolelor pentru cei mici. Cu siguranta ai fost si tu tentata macar o data sa achizitionezi o bijuterie sclipitoare pentru mica ta minune. Sau poate deja a primit micutul tau una cadou?

 

Lucrurile la care trebuie sa fii atenta

Totusi, bijuteriile pentru copii nu sunt o inventie recenta, asa cum s-ar crede. De fapt, din cele mai vechi timpuri, pruncii primeau cadou chiar la nastere diverse piese de bijuterii si amulete pentru a fi protejati divin, pentru a atrage norocul asupra lor sau ca simbol al statusului social al parintilor. Ca si in acele vremuri, si acum trebuie sa ai in vedere cateva precautii atunci cand micutul tau poarta bijuterii:

  • nu pune in contact cu pielea bebelusului orice metal sau textil sintetic. Opteaza pentru aur galben (argintul si aurul alb pot contine nichel, care e toxic).  Bijuteriile placate cu aur pentru copii sunt o idee la fel de buna.
  • majoritatea bijuteriilor pentru copii sunt formate din piese mici, care, in ansamblul lor, nu sunt periculoase. Ce se intampla insa daca se rupe o bijuterie formata din astfel de piese mici? Exact, exista pericol de inghitire si sufocare. Fii foarte atenta la micutul tau atunci cand poarta astfel de bijuterii!
  • Colierele si lanturile pentru copii ascund un alt pericol: pot ramane agatate de o piesa de mobilier sau orice altceva si pot duce la ranirea copilului. De aceea, pentru copii sunt potrivite lanturile si colierele la baza gatului, in niciun caz cele lungi! Chiar si in acest caz, copilul trebuie supravegheat pentru a preveni orice accidentare.
  • Bratarile pentru picior, foarte populare in randul copiilor, sunt considerate mai sigure decat alte piese. Totusi, este bine sa ai in vedere ca micutii sunt foarte flexibili si pot ajunge sa “mestece” bratara de la picior. Atentie, pericol de sufocare si in acest caz!
  • Gaurile pentru cercei trebuie efectuate doar in cabinetele medicale!

 

Acestea fiind spuse, sa vedem cum il ajuta bijuteriile pe copilul tau:

 

Stimuleaza creativitatea celui mic

Cu toti ne dorim copii inteligenti si creativi si le stimulam aceste calitati inca de mici prin diverse metode. Una dintre metodele cele mai bune este si aducerea lui in contact cu bijuteriile pentru copii – care sunt, in fond, o forma de arta.

Micutul tau va invata ca materialele din care e facut un obiect sunt diverse. Ca un lant nu e doar un lant, ci poate fi si un “lantisor”. Rosul nu e doar rosu, ci poate fi si “roz”, “bordeaux”, “burgund” sau “carmin”. Nu doar mami are “straluciri la gat si in urechi”, ci si eu, micuta printesa, pot avea.

Bijuteriile ii transporta pe copii in lumea de basm in care totul luceste, lumea de care ei au nevoie pentru a se dezvolta corect emotional. Ce printesa de cativa anisori nu isi doreste sa fie cocheta? Probabil ca deja iti foloseste machiajele si jinduieste la inelele tale. Cumpara-i ceva special pentru ea!

 

Invata copilul sa aprecieze lucrurile de valoare

Vrei ca micutul tau sa devina un “om mare”, o persoana care stie sa se aprecieze pe sine si pe cei din jur, care stie sa spuna “multumesc” si “te rog”. Adica, vrei sa cresti un om care va aprecia oamenii si lucrurile de valoare.

Punandu-l de mic in contact cu bijuterii, indiferent de valoarea lor materiala, va invata ca exista anumite lucruri de care trebuie sa aiba o grija mai mare: sa nu se rupa, sa nu se agate, sa nu se piarda, sa nu fie uitate pe undeva. In felul acesta, il vei pregati, de exemplu, sa aiba grija de primul lui smartphone.
De exemplu, ii poti oferi bratari cu bilute de aur pentru a intelege mai multe despre frumusete, eleganta, dar si despre responsabilitatea de a avea grija de un lucru delicat. 

 

Idee de cadou pentru botez- charmul de protectie divina

Pentru botez, atunci cand nu stii ce sa ii cumperi cadou printesei sau printisorului, o idee buna este charmul-pandantiv in forma de ingeras. Acesta va atrage protectia divina asupra copilului si ii va purta doar noroc! Un alt plus e ca arata super si e in trend chiar acum! Desigur, poti folosi aceste pandantive si ca marturii la botez. Sara Tremo iti sugereaza, cu mult drag, pentru copilul drag din viata ta, aceste pandantive pentru copii. Colorate si la un pret imbatabil, handmade, unice, pentru a nu avea surpriza ca altcineva ii aduce acelasi cadou micutului!

 

Bijuteriile pentru baieti – o idee buna? DA!

Sigur, si baietii trebuie sa invete sa fie creativi si sa aprecieze lucrurile de valoare. Ce cadou de botez poate fi mai potrivit pentru un baietel decat una dintre aceste minunate bratari placate cu aur pentru copii de la Sara Tremo?

 

Vrei sfaturi personalizate exact pentru copilul drag din viata ta? Contacteaza-ne si iti oferim consultanta gratuita! Cu placere!

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Ai nevoie de
ajutor?

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!